My kitchen stories

Dubbele chocoladetaart

Dubbele chocoladetaart

I present to you: de guilty pleasure dubbele chocoladetaart. Ik had beloofd een taartrecept te delen voor het eenjarig bestaan van Ingelogd. En welke taart past daar beter bij dan een chocoladetaart? Ik ben in chocolade heaven. 

Ik maakte dit recept speciaal voor mijn lezers. En voor mezelf natuurlijk. Want hallo: chocolade! Het is de ultieme feesttaart. Of om in je eentje van te genieten. Het mag dan een feesttaart zijn, hij is wel stukken gezonder dan de gemiddelde chocoladetaart. Dit is alles wat je in een chocoladetaart zoekt: vol van smaak, decadent, zacht, sticky, en in tegenstelling tot wat je van een chocoladetaart verwacht: na een taartpunt voelt niet alsof je net een hele maaltijd hebt gegeten.
De frosting is ook van chocolade. O my, kan het nog beter?  Ik dacht het niet hoor! Op naar het recept!

chocoladetaart

Wat heb je nodig?

½ cup (125 ml) amandelmelk
1 theelepel appelcider azijn of witte azijn
¼ cup (60 ml) gesmolten kokosolie
1 geraspte appel
1 theelepel vanille extract
45 gram suiker

1 cup (130 gram) speltbloem
½ theelepel baking soda
½ theelepel bakpoeder
½ cup cacaopoeder
¼ theelepel zout

Frosting
60 gram dadels
2 eetlepels amandelmelk
1 eetlepel cacaopoeder
snuf zout

Wat moet je doen?

– Verwarm de oven voor op 175 graden –
1. Vet een bakvorm van ongeveer 16 cm in met kokosolie en bestuif de vorm met cacaopoeder.
2. Meng de amandelmelk en azijn in een grote mengkom en laat even staan.
3. Voeg de geraspte appel, vanille extract, kokosolie en suiker aan de melk toe en mix tot een licht schuimend geheel.
4. Zeef de bloem, cacaopoeder, baking soda, bakpoeder en zout boven diezelfde kom en mix tot alles goed is gemengd.
5. Schep het deeg in je bakvorm en bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Kan iets korter of langer duren, afhankelijk van je oven.
6. De taart is goed wanneer je een prikker in het midden steekt en die er droog uit komt.
7. Laat de taart afkoelen in de vorm. Ondertussen maak je de frosting.
8. Pureer met een staafmixer de dadels, amandelmelk, cacaopoeder en zout. Je kunt de frosting naar eigen smaak aanpassen met een lepel pindakaas, wat agavesiroop, meer cacaopoeder of zout.
9. Als de taart bijna helemaal is afgekoeld, smeer dan de frosting erop met een spatel.

chocoladetaart

Je bewaart de taart het beste in de koelkast. Maar eerst natuurlijk: eet een stukje! Het water loopt me nu alweer in de mond bij het zien van de foto’s!

* Het recept is geïnspireerd op een chocoladetaart van – hoe kan het ook anders – Minimalist Baker.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit feestrecept vinden. Laat je het me weten als je de taart hebt gemaakt? Dan kom ik graag een stukje eten!



2 thoughts on “Dubbele chocoladetaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *