My kitchen stories

Feesttaartje met kokoscrème en zomerfruit

Feesttaartje met kokoscrème en zomerfruit

Omdat mijn lieve vriendin vandaag gaat trouwen, deel ik een recept van een echt feesttaartje. Eentje om zonder schuldgevoel van te genieten. Hij is vegan, glutenvrij en ook nog eens heel makkelijk om te maken. Eet er een flinke laag kokoscreme en vers fruit bij en het feest is compleet! 

Het oorspronkelijke recept voor dit taartje heb ik niet zelf bedacht, maar komt uit het boek van De Groene Meisjes. Zij serveren het met ananas on top. Omdat ik verliefd ben op kokoscrème en iedereen die het proeft ook niet meer kan stoppen, besloot ik de taart te versieren met dit goddelijke spul.

Daarbovenop koos ik voor vers fruit (kan het nog, zomer?) anders kun je natuurlijk ook diepvriesfruit gebruiken. Staat alleen iets minder mooi, maar is zeker niet minder lekker.

feesttaartje met kokoscrème

Wat heb je nodig:

1 ¼ cup (140 gram) bruine rijstmeel*
50 gram kokossuiker
½ theelepel bakpoeder
½ theelepel baking soda
snuf zout
2 eetlepels appelmoes/ halve appel fijngeraspt
60 ml water
60 ml plantaardige melk
½ theelepel vanille extract

1 blik kokosmelk, 400 ml (bij voorkeur van Fair Trade)
1 eetlepel vloeibaar zoetmiddel (ik gebruikte rijststroop)
vers fruit naar keuze

*Je kunt ook een andere meelsoort gebruiken, speltmeel bijvoorbeeld. De taart is dan niet meer glutenvrij.

Wat moet je doen?

Zorg dat je het blik kokosmelk een nacht in de koelkast laat staan. Dat is nodig om de kokoscreme te kunnen maken.

– Verwarm de oven voor op 180 graden –
– Vet een springvorm van ongeveer 16 cm in met kokosolie –

1. Maak het blik kokosmelk voorzichtig open en schep het dikke deel bovenaan het blik in een kom. Voor een nog beter resultaat kun je de kom ook even in de koelkast zetten, zodat die goed koud is.
2. Voeg het zoetmiddel toe en mix tot de room dik en luchtig is geworden. Zet terug in de koelkast.

Dan nu de taart:

1. Zeef het rijstmeel in een kom en voeg de bakpoeder, baking soda en zout toe.
2. In een andere kom meng je de appelmoes, suiker, water, plantaardige melk en vanille extract.
3. Voeg de droge ingredienten bij de natte en meng voorzichtig door elkaar met een spatel of garde.
4. Schenk het mengsel in de taartvorm en zet het 25 – 30 minuten in de oven. Controleer na 25 minuten of er een prikker droog uit komt.
5. Laat de taart helemaal afkoelen voordat je de kokoscreme erop smeert. Je hebt waarschijnlijk niet alles nodig.

Wie van jullie is er nog meer in een feeststemming en heeft zin om dit heerlijke taartje te maken?

Fleur en Inge

Fleur en Ronald, gefeliciteerd met jullie trouwdag!



6 thoughts on “Feesttaartje met kokoscrème en zomerfruit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *