My kitchen stories

Kokos citroen taartje

Kokos citroen taartje

Kokos fans, I’ve got you covered met deze kokos citroen taart! Kokos en citroen zijn een hele fijne combinatie! En met een frosting van kokos crème zet je een restaurant-proof dessert op tafel! 

Het recept voor deze taart heb ik gebaseerd op mijn dubbele chocolade taart. De textuur van die taart is zo perfect, dat wilde ik bij elke vegan taart kunnen bereiken.
Als je die nog nooit gemaakt hebt, raad ik je aan dat zeker eens te doen! Maar eerst natuurlijk deze beauty. Een heerlijk lente-proof dessert, wat het ook heel goed zal doen op je paastafel!
Op naar het recept!

Let op, als je de frosting bij deze taart wilt maken, zet dan een dag van tevoren een blik kokosmelk in de koelkast.

kokos citroen taartje met frambozen

Wat heb je nodig?

Een bakvorm van ongeveer 16 cm doorsnee.

½ cup (125 ml) kokosmelk (amandelmelk kan ook)
1 eetlepel citroensap
1 theelepel appelcider of witte azijn
¼ cup (60 ml) gesmolten kokosolie
1 appel, fijn geraspt
1/2 theelepel vanille extract
45 gram suiker

1 ½ cup bloem (ik gebruikte spelt)
1 theelepel baking soda
½ theelepel bakpoeder
¼ theelepel zout
1/3 cup kokosrasp

Frosting
1 blik kokosmelk, 1 nacht in de koelkast
1 eetlepel agave siroop (of een ander zoetmiddel)

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 175 graden

1. Vet een bakvorm in met olie en zet opzij.
2. Meng alle natte ingrediënten in een kom. Dus de kokosmelk, citroensap, azijn, olie, appel, vanille extract en suiker. Suiker wordt vloeibaar wanneer het warm wordt, dus wordt deze onder de vochtige ingrediënten gerekend.
3. Pak nu een andere kom en zeef de bloem, baking soda, bakpoeder en zout erboven. Voeg de kokosrasp toe en meng door elkaar.
4. Schep de droge ingrediënten bij de natte en meng door elkaar. Let op dat je niet te grondig mengt, dan haal je de luchtigheid uit het beslag.
5. Schep het taartmengsel in de bakvorm en zet het 30 minuten in de oven.
6. De taart is goed wanneer je een prikker in het midden steekt en die er droog uit komt.

Laat de taart afkoelen en maak intussen de frosting.
1. Als het goed is heeft de kokosmelk zich nu in het blik in twee delen opgesplitst: de creme en het water.
2. Open het blik en schep met een lepel het dikke deel dat zich bovenin het blik bevindt, er uit. Bij een goed blik kokosmelk is dit ongeveer de helft. Het water kun je bewaren om later te gebruiken.
3. Schep de kokoscreme in een kom en mix met een handmixer ongeveer een halve minuut. Je kunt naar smaak een zoetmiddel toevoegen om de frosting wat zoeter te maken.

Als de taart helemaal is afgekoeld kun je de frosting erop smeren voor een mooi resultaat. Je kunt ook, zoals ik heb gedaan, een schepje op of bij de taart serveren.

Voeg nog vers fruit toe voor de finishing touch.

En klaar is je kokos citroen taart! Eet smakelijk!

kokos citroen taartje

Laat je me weten wanneer je het recept het gemaakt, zou ik heel leuk vinden!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *