My kitchen stories

Louis, mijn lieve kater

Louis, mijn lieve kater

Drie maanden geleden haalden we onze kater Louis op uit het asiel. Alle doemscenario’s die er van allerlei kanten kwamen over waarom we vooral geen kat uit een asiel moesten nemen heb ik genegeerd. En wat ben ik daar blij mee! Vanaf moment een dat Louis in ons huis is, ben ik een wandelend kattencliché. Jep, ik ben zo’n blije kattenmama. Dus spoiler alert voor als je niet van katten houdt: lees dan vooral niet verder 😉 

Ik wilde een artikel schrijven over fijne dingen, toen ik dacht: waarom niet gewoon een heel artikel gewijd aan de laatste verandering in mijn leven waar ik nog elke dag blij van word. En wat me zeker weten nog heel veel dagen blij zal maken. Meet Louis:

Louis1

 

Hij is een kater van twee jaar. Iedereen die hem ziet vindt hem ontzettend lang. Hij kan letterlijk overal liggen om even bij te komen van de jacht. Zijn naam hebben mijn vriend en ik bedacht toen we wisten dat Louis bij ons zou gaan horen. Omdat hij af en toe een echte koning zijn, heel speels is en zoals het hoort bij katten: behoorlijk eigenwijs. Net als zijn baasje vindt hij alle mensen meteen aardig.

louis

Gelukkig komt hij elke dag wel even bij me liggen, vooral als ik thuis aan het werk ben. Vaker op mijn laptop dan ernaast, natuurlijk.

Louis

Adopt don’t shop

In het asiel verzekerden ze ons dat hij de perfecte kat voor ons zou zijn. Het asiel vond hem op straat. Hij zat er al drie maanden door herstel van een auto ongeluk en alle verzorgers waren inmiddels verliefd op hem. En ja, ik begrijp het. Ik werd ook verliefd op hem en mijn vriend gelukkig ook!
Bij iedereen die hem ontmoet, strooit hij met zijn charme. Hij ziet eruit als een tijger en zo gedraagt hij zich ook. Hij is echt een geboren muizenvanger. (Ik heb wat foto’s als bewijs, maar leek me niet zo’n goed idee om die te plaatsen…)

louis

Het aantal keren dat hij bij me op schoot ging zitten, is op een hand te tellen. Het liefst is hij hele dagen buiten. Rondjes rennen, muizen, insecten of vogels jagen en alle andere katten in de buurt verblijden met zijn aandacht. (ha ha ha)

Louis

Hij heeft momenten van enorme onafhankelijkheid en momenten dat hij ons overal miauwend achtervolgt. Vanaf zijn eerste week buiten is hij al beste vriendjes met een van de katten uit de straat. Echt, ik smelt als ik die twee samen zie.
En als hij slaapt, ik kan er uren naar kijken. Want ik hoef maar naar Louis te kijken en mijn zorgen verdwijnen meteen naar de achtergrond. Het is een cliché, maar waar.

louis

Ik kan nog steeds zeggen dat ik heel blij ben met een kat uit het asiel. De mensen daar hebben heel goed voor hem gezorgd en hij heeft een fijn, warm, nieuw thuis gekregen.6 thoughts on “Louis, mijn lieve kater”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *