My kitchen stories

Wortelsoep

Wortelsoep

Sinds ik mijn geliefde blender heb – nu bijna een jaar – ben ik meer dan ooit een soepliefhebber. Elke week staat er hier een soep op het menu. Eentje die de laatste tijd vaak terug komt is deze wortelsoep. En het is ook niet zo gek ook, want het is
een ultieme budgetsoep. Voor nog geen euro heb je een hele pan vol. En dat je geen grote voorraad ingrediënten nodig hebt is ook wel eens fijn, toch? 

Ondanks dat zal deze soep je heel aangenaam gaan verrassen, dat beloof ik je. Hij is ongelooflijk lekker door zijn eenvoud. Heel romig, zonder dat je melk of room hoeft te gebruiken. Mild van smaak, echt iedereen lust deze soep. Ook nog eens super gezond.
Ik serveerde ‘m tijdens een van mijn High Green Tea’s en hij was een succes! Omdat er meerdere keren om het recept werd gevraagd, deel ik vandaag mijn geheime recept.
Here we go!

Romige budget-proof vegan wortelsoep

Ingrediënten

Voor 3 kommen soep

3 winterwortelen
1 ui
3 teentjes knoflook
1 aardappel of een stukje zoete aardappel (optioneel)
½ theelepel komijn
2 eetlepels kokosrasp
¼ theelepel peper en zout
500 ml groentebouillon

Wat moet je doen?

1. Snijd de ui in stukjes en de knoflook fijn en fruit het 5 minuten in een pan.
2. Snijd de wortel en aardappel in stukjes en voeg aan de ui toe, samen met de komijn, peper en zout en bak nog een paar minuten mee.
3. Schenk 500 ml groentebouillon erbij en de kokosrasp en breng de soep aan de kook.
4. Kook de soep ongeveer 20 minuten, of tot de wortel gaar is.
5. Pureer de soep (liefst in de blender).
6. Serveer met verse peterselie, extra kokosrasp of zoals hij is. Want zonder alle toevoegingen is de soep al onweerstaanbaar lekker!

Je kunt makkelijk meer maken van deze soep. Gebruik dan gewoon meer wortelen en voeg wat extra bouillon toe.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *