My kitchen stories

Pompoen cookie dough truffels

Pompoen cookie dough truffels

Vandaag deel ik een recept dat ik naar aanleiding van jullie wensen heb gemaakt. Het is zoet, gemaakt zonder geraffineerde suiker en MET pompoen! Ontmoet deze cookie dough truffels met pompoen!
Zit jouw verzoek er niet tussen? Niet getreurd, want ik deel later deze week NOG een recept met pompoen! 

Eerlijk? Ik heb cookie dough nooit zo heel erg begrepen. Ik was nooit degene die de mixer en beslagkom schoon wilde likken na het maken van cake of koekjes.
De enige reden waarom ik het tegenwoordig wel doe, is omdat ik dan kan checken voordat iets de oven in gaat of het goed smaakt of niet. Best een cruciale stap als je experimenteert met recepten zoals ik.

Er kwam een verzoek om koekjes te maken met de pompoenpuree. Toen ik manieren aan het bedenken was om dat goed te laten werken en wat ingrediënten in de mengkom deed, smaakte dat serieus heel erg goed! Ik struinde wat op internet af of dit een serieus ding zou zijn en ja!
Nog geen koekjesrecept dus vandaag, maar iets wat je zonder oven kunt maken! (Als je het maken van de pompoenpuree niet meetelt.)

Ik ga meteen over naar het recept, voor deze zachte, fudge-achtige balletjes met een knapperig chocoladelaagje. Om te beginnen heb je pompoenpuree nodig. Het recept hiervoor vind je in mijn vorige blogpost.
Heb je ‘m? Let’s do this!

Vegan pompoen cookie dough truffels met chocolade

Ingrediënten

Voor 12 – 15 balletjes

100 gram pompoenpuree
100 gram dadels
4 eetlepels kokosmeel*
1 theelepel koek- en speculaaskruiden*
1/2 theelepel vanille extract of vanillepoeder
2 theelepels pindakaas*
Snuf zout

Chocoladelaag
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels cacaopoeder
1 theelepel agavesiroop

of:
30 gram pure chocolade
1 theelepel kokosolie

Wat moet je doen?

1. Doe alle ingrediënten in een mengkom of keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel. Als het nog te nat is, voeg dan nog extra kokosmeel toe. Je moet er goed balletjes van kunnen rollen.
2. Neem een theelepel beslag uit de kom en rol er een balletje van.
3. Leg alle balletjes in een schaal of op een plaat en laat ze ongeveer een half uur opstijven in de vriezer. Het gaat er vooral om dat ze koud genoeg zijn om de chocoladelaag snel te laten opstijven.
4. Maak intussen de chocolade. Verwarm de kokosolie of chocolade au bain marie tot deze is gesmolten. Voeg de cacaopoeder en (wanneer je kokosolie gebruikt) agavesiroop toe en roer door elkaar.
5. Haal de truffels uit de vriezer en dompel de balletjes een voor een in het chocolademengsel tot de hele truffel is bedekt met chocolade.
6. Plaats de truffels met chocolade weer terug in de vriezer om de chocolade helemaal hard te laten worden. Dit duurt ongeveer een half uur.
In de koelkast bewaren kan ook, dan duurt het opstijf proces wat langer.

*Het recept is geïnspireerd op de creatie van Paleo Running Momma.

Tips:

1: Kokosmeel kun je ook vervangen door havermeel (gemalen havermout).
2: Heb je geen koek- en speculaaskruiden? Dan kun je deze ook vervangen voor kaneel, of je eigen kruidenmix maken.
3: Pindakaas kun je ook vervangen voor een andere notenpasta zoals amandelpasta of cashewpasta.
Heb je de pompoen cookie dough truffels gemaakt? Laat het me even weten, ik vind het super leuk om jouw creaties te zien! 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *